Burn-out behandeling

Breda relatietherapie
Therapie Breda

Volgens het Fonds Psychische Gezondheid had afgelopen jaar 1 op de 7 medewerkers last van burn-out klachten. Veel medewerkers durven stress gerelateerde klachten niet bespreekbaar te maken, blijkt uit onderzoek.

Hoge werkdruk en baanonzekerheid worden vaak genoemd als oorzaken van deze verhoogde stressklachten. Maar ook een omgeving waarin je obstakels niet bespreekbaar durft te maken.

 

Intrinsiek kunnen dingen spelen als perfectionisme of een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Sterk of niet sterk zijn is niet aan de orde. Mensen die burn-out raken hebben vaak enorm hard gewerkt, doorgezet, gestreefd naar optimale kwaliteit voor het bedrijf. Ze zijn daarin voorbij gegaan aan de signalen die ze voorheen allemaal hebben gehad. En juist op dat gebied ligt het leerrendement.

 

We kijken naar stressoren in het werk, maar ook naar de manier waarop jij zelf omgaat met grenzen stellen, jezelf uiten, coping strategieën. Aandacht voor hoe je handelt in je werk, en hoe je in je vel zit thuis.

 

Fitte medewerkers kennen hun capaciteiten en hun grenzen. Ze gaan voor life-long learning, zowel werkgerelateerd als voor hun privé ontwikkeling. Ze bouwen sport in, sociale contacten, gezonde voeding, werk, plezier en ontspanning en dus ook hersteltijd.

Programma balans in jezelf

Vraag om ons programma “Balans in jezelf”. De resultaten van dat programma zijn erg goed. De kern van dit traject is gebaseerd op mindfulness en ACT (Acceptance en Commitment Therapy). Je leert diverse ontspanningsoefeningen, die je thuis dagelijks uitvoert.

Dit programma besteedt aandacht aan:
– energiegevers en energienemers
– stress life events en werk stressoren
– vermijding strategieën / verdedigingsmechanismen / afweermechanismen
– de kracht van stress
– downsizen en keuzes maken
– compensatiedrift
– weekplanning in balans
– waardevol leven volgens je persoonlijke waarden
– handelen bij terugval

 

In de losse sessies kunnen ook loopbaanvragen aan de orde komen als: ‘wil ik dit werk nog doen?’ of “wat voor werk doe ik graag / wat is mijn passie?’

Praktisch

We kunnen de intake al snel voor je inplannen.

Toch wil je mogelijk al weten wat je nu kunt doen. Voor herstel bij overspannenheid en burn-out is rust en vooral voldoende slaap nodig. Bouw ook overdag momenten in voor herstel.

Het programma bestaat uit 8 sessies van 1,5. Plan voor jezelf 2 uur in. Je krijgt een link met ontspanningsoefeningen.

De kosten voor werknemers zijn 250,- per sessie ex btw. Intake is gratis. De Wet Verbetering Poortwachter vraagt werkgevers om snel en efficiënt in te grijpen, zodat het verzuim van medewerkers korter is.

Voor bedrijven verzorgen we tevens de workshop: “ontspannen het weekend in”.

Carla van Loon studeerde integratieve psychotherapie en verzorgde voor diverse organisaties (zoals Rabobank, gemeentes, Amarant) therapie vanuit haar prive praktijk.

Quote