EMDR en hypnotherapie

EMDR Breda
Hypnotherapie Breda

Hypnotherapie is een behandelmethode, maar kan ook een op zichzelf staande sessie zijn tijdens een traject. Bij hypno ga je in trance. Dat betekent dat je heel gefocust in een ervaring kunt gaan en meer verbinding maakt met je onderbewuste. Je sluit je ogen en maakt gebruik van je zintuigen, en voelt wat je lijfelijk ervaart, in plaats van alleen de focus op je gedachtes.

Ruimte maken voor datgene dat in jouw onderbewuste speelt, levert nieuwe inzichten op. Als je in trance bent, ben je jouw bewustzijn niet verloren. Je houdt de regie. Je kunt gewoon praten en op elk moment de trance onderbreken als je dat wilt. De hypnosessies hebben een diepgaande werking.

Meer info lees je in dit blog. O.a. over:

  • Regressietherapie
  • Werken met delen
  • Helende symboolreis

Voor traumabehandeling wordt ook Imaginaire Rescripting ingezet. Waarbij er exposure plaatsvindt mbt de nare ervaring, maar delen worden herschreven.

EMDR Breda

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, en is een wetenschappelijk bewezen behandelmethode om nare ervaringen te verwerken. Wanneer sprake is van klachten die een relatie hebben met een eerdere heftige gebeurtenis of angstbeelden in de toekomst, kan gebruik worden gemaakt van EMDR.

Het is een therapievorm die gebruikt kan worden voor mensen die blijvend last houden van een traumatische of heftige ervaring uit het verleden (denk aan bijvoorbeeld een ongeluk, overval, pesterijen, of een verlieservaring.) Het kan zijn dat mensen na een zo’n gebeurtenis bijvoorbeeld schrikachtig blijven of bepaalde situaties gaan vermijden. Ook kan het zijn dat de nare beelden van indertijd zich blijven opdringen, bijvoorbeeld in flashbacks of in nachtmerries. Zo kun je ook fysieke klachten hebben zoals spanningspijn in je schouders of onderrug of merken dat je heel oppervlakkig ademhaalt.

Meer uitgebreide info lees je in dit blog.

Intake

Op de pagina kosten en vergoedingen kun je lezen wat de mogelijkheden zijn voor vergoeding vanuit de zorgverzekeraar. Je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig.

Quote